Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Onze tweede Bonifacio Day

St_James_Christmas_Bazar_2012_12_01_0022a


We waren hier vorig jaar met Bonifacio Day ook al en dit was dus onze tweede Bonifacio Day op de Filipijnen. Als je wat meer over Bonifacio en deze Nationale Feestdag wilt weten moet je maar even de log van vorig jaar doorlezen (of deze
link aanklikken).

We hadden onze chauffeur Lito de dag vrij gegeven, wat hier overigens niet vanzelfsprekend is want als we dat hadden gewild had hij gewoon moeten werken. Ook Estela ging vroeg naar huis, ze had gistermiddag al naar huis gemogen maar dat wilde ze zelf niet omdat ze nog wat klusjes af wilde maken.

Riet en ik wilden van de gelegenheid gebruik maken om de grote Kerstbazaar bij de St. James Kerk te gaan bezoeken. Deze bazaar duurt van vandaag tot en met zondag en trekt ontzettend veel publiek. Het was dan ook duidelijk te merken aan de verkeersdrukte in de Village en met name bij de drie toegangspoorten stonden enorme rijen die al het verkeer op de wegen rond de Village vast zetten.

Aangekomen bij de bazaar bleek het uiteraard een complete chaos te zijn, alle omliggende straten stonden mudjevol met auto’s en we vonden dan ook geen parkeergelegenheid op redelijke loopafstand. En dat was wel min of meer een vereiste want Riet wilde een kerstboom gaan kopen. We besloten het voor gezien te houden en morgen terug te gaan, want dan is Lito er weer en kunnen we ons voor de ingang af laten zetten en op laten halen.



Website van Willem en Riet