Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Er komt er al weer een aan..

Domeng-april-8-2014-701am


Zelfs de Filippino's begrijpen er niks van maar als ik de situatie met Nederland vergelijk dan zie ik een duidelijke overeenkomst en dat is dat het weer behoorlijk van slag is. Afgelopen dinsdag was een bewolkte dag met af en toe een spat regen, veroorzaakt door een naderende tyfoon en dat is heel ongebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Het is nu namelijk het droge seizoen en tyfoons worden pas verwacht tegen eind juni.

Desalniettemin waarschuwen de kranten hier vandaag allemaal al weer dat de tropische depressie "Domeng" onderweg is en aanstaande zaterdag het oosten van de Filippijnen zal bereiken. De verwachting is dat dat gepaard zal gaan met heel veel regen en dat kan weer wateroverlast en modderstromen tot gevolg hebben. Het gebied waar de storm aan land zal komen is hetzelfde gebied wat vorig jaar zo zwaar is getroffen door de supertyfoon "Yolanda", het eiland Samar.

Het is nog te vroeg om al te voorspellen hoe zwaar de storm gaat worden en hoeveel last wij ervan gaan krijgen in onze regio, maar wat ik niet snap is dat al die stormen het iedere keer weer presteren om het weer in het weekend te verpesten. Kunnen ze nou niet gewoon door te week langs komen als iedereen op zijn werk zit?

Vandaag was overigens een vrije dag want het was vandaag "Araw ng Kagitingan" oftewel Bataan Dag. Als je wilt weten wat dat precies is dan moet je de
blog van deze dag vorig jaar maar even lezen want toen heb ik dat uitgebreid verteld.



Website van Willem en Riet