Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Toch nog spannend...

Zoals ik al heb verteld ben ik twee maanden bezig geweest om toestemming te krijgen voor een cursus. Het probleem was dat die cursus in Nederland gegeven wordt en de halve wereld over reizen om een cursus te mogen volgen vereist een hele goeie reden, wat ik overigens terecht vind. Die goeie reden had ik volgens mij (zie de blog van 31 januari) en ik heb dan ook vorige week toestemming gekregen.

Daarmee begon het regelen, want zonder toestemming kun je nou eenmaal nog niks vastleggen. Ik had dankzij het feit dat ik degene die de cursus gaat geven persoonlijk ken een optie kunnen nemen op mijn deelname, en ik kreeg zelfs in december al een mailtje van hem dat met mijn deelname de cursus genoeg aanmeldingen had om door te gaan. Ik meldde me vorige week definitief aan, veronderstellend dat de cursus daarmee ook definitief door zou gaan en nam contact op met het reisbureau om de reis te regelen.

Het reisbureau reageerde als eerste en meldde dat een ticket van mijn voorkeursmaatschappij, de KLM, de prijs zou gaan kosten van een kleine personenwagen! Dat leek me onmogelijk dus ik heb zelf nog eens op de KLM website gekeken, maar inderdaad, opgeteld kostten de heen- en de terugreis meer dan het dubbele van wat het normaal gesproken kost. Waarschijnlijk omdat het toestel vrijwel vol zit, en dan gaan de laatste plaatsen weg voor de hoofdprijs. Na alle zorgvuldige onderhandelingen met mijn baas wil ik natuurlijk niet mijn eigen glazen ingooien met peperdure tickets dus jammer voor de KLM, mijn klandizie gaat naar Emirates.

Alles leek nu geregeld totdat ik gisteren een mail kreeg van het bedrijf wat de cursus organiseert, of ik akkoord ging met het verschuiven van de cursusdata, want het kon wel eens zijn dat de geplande data niet door konden gaan. Ik ging dwars door de balken want na alle moeite die ik had gedaan leek het nu alsnog mis te lopen op datgene wat ik totaal niet had verwacht. Ik heb tot twintig geteld en toen een email geschreven waarin ik vertelde dat het mij heel slecht uitkwam omdat alles al georganiseerd was aan mijn kant en dat ik het geen stijl vond om op het laatste moment, notabene ondanks herhaalde bevestigingen, met zo’n wijziging te komen.

Vanmorgen was er gelukkig goed nieuws, de cursus gaat alsnog door op de geplande data. Ik hoef dus niks te wijzigen en alles lijkt nu eindelijk rond te zijn. Totdat ik me realiseerde dat ik dan wel mijn paspoort terug moet zien te krijgen wat nu nog bij de Filipijnse Immigratiedienst ligt...



Website van Willem en Riet