Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Naar Nederland

Riet_en_de_Katten_02


Het was vandaag alweer de laatste dag van januari en dat betekent dat de eerste maand van het jaar er al weer op zit. En dat terwijl we het idee hadden dat Kerst en Nieuw nog maar net achter ons lagen, maar de tijd gaat zoals altijd harder dan we zelf af en toe in de gaten hebben. Zo vertrekt Riet over anderhalve week al weer naar Nederland voor drie weken. Dat was al bekend, maar niet alleen Riet zit binnenkort in Nederland maar ik ook, zij het alleen iets korter. Het een heeft uiteraard te maken met het ander, en dat zal ik even uitleggen.

Een paar weken geleden kreeg ik een email over een cursus die, gezien het werk voor de komende tijd, voor mij erg interessant is. Die cursus is een opfris cursus voor iets waar ik mijn Sakhalin-tijd heel veel mee heb gewerkt maar waar ik daarna weinig meer mee heb gedaan. Aangezien ik in ons project binnenkort met hetzelfde werk te maken krijg leek dit me een ideale cursus om mijn opgelopen achterstand bij te spijkeren.

Er was echter een klein probleem: die cursus wordt alleen maar gegeven in Nederland en België. Bij navraag bleek dat er beslist geen alternatief is, en dat maakte het al meteen een heel stuk minder vanzelfsprekend dat ik die cursus mocht gaan volgen. Er wordt in principe niet moeilijk gedaan over cursussen maar als je ervoor de halve wereld over moet reizen dan is toestemming voor een cursus veel moeilijker te krijgen. Maar ik dacht, ik ga het gewoon proberen, kan mij het schelen!

Ik heb dus bij mijn leidinggevenden de situatie uitgelegd en aangegeven dat er geen enkel alternatief is, behalve iemand anders inhuren om dat werk te doen en dat is per saldo natuurlijk veel duurder. Vele hoge bazen moesten er uiteindelijk over nadenken en er mee instemmen (moeten die nou echt met dit soort zaken worden lastig gevallen vroeg ik me wel eens af) maar gistermiddag kwam er dan toch uiteindelijk witte rook uit de schoorsteen: Ik mag naar Nederland in de laatste week van februari om die cursus te gaan volgen.

De gok om het tripje van Riet zodanig te plannen dat het, mocht dat doorgaan, met mijn cursus zou samenvallen heeft dus goed uitgepakt. Riet kon ook niet wachten om het nieuws aan haar zus door te bellen...



Website van Willem en Riet