Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Eindelijk gerechtigheid!

Rush_Hall_of_Fame_2


Nu het weer in Nederland beter wordt en er zelfs hier en daar temperaturen verschijnen van boven de twintig graden kan ik ook wel even vertellen over het weer hier. Dat kan in één woord uitgedrukt worden: Heet!

En met heet bedoel ik niet heel erg warm maar zo heet dat Riet tegenwoordig ’s morgens niet eens meer buiten gaat zitten omdat het daar niet te harden is. Het is hier hartje zomer, uiteraard de warmste tijd van het jaar, maar ook zo dat zelfs alle Filipino’s steen en been klagen over de warmte. Er wordt me dan ook regelmatig gevraagd of ik er geen last van heb. maar mijn antwoord is steevast „Nee”, mij zul je er niet over horen. Ik heb er ook eerlijke gezegd niet veel last van, tenminste niet in die mate die Riet heeft dat het zweet in straaltjes langs haar rug loopt. Oké, ik zit natuurlijk overdag in een kantoor met airconditioning, maar ’s avonds koelt het hier toch echt niet af. Afgelopen week was ik een keer vergeten de airco op de slaapkamer aan te zetten aan het begin van de avond en toen was het gewoon tweeëndertig graden op de slaapkamer toen ik in mijn bed stapte om half twaalf.

Er was vandaag heugelijk nieuws, zij het dat het niks met mijn werk of de Filipijnen te maken heeft. Op
12 december heb ik al geschreven dat mijn vrienden van Rush zijn toegelaten tot de Rock and Roll Hall of Fame, en vandaag was de inhuldigings ceremonie. In de Amerikaanse kranten werd het al „The Revenge of the Nerds” genoemd omdat Rush toch wel een beetje een cult band is, zij het wel de beroemdste ter wereld met een grote schare enorm fanatieke volgelingen. Ik ben er daar een van en daar ben ik trots op!



Website van Willem en Riet