Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

De Klucht van de Post

Het heeft even geduurd maar ik heb er weer een, het vervolgverhaal van de post uit Nederland. En grappig genoeg is het deze keer eens geen klucht met een Filippijns maar met een Nederlands plot.

Shell heeft voor verscheidene landen de zogenaamde Expat Mail ingesteld, ik heb daar op vrijdag 13 januari al eens over geschreven want toen hadden we daar ook al problemen mee. Die leken opgelost want in februari verscheen er keurig post uit Nederland op mijn bureau, de LINDA en een kaart. Maar de maand maart ging weer voorbij zonder post en dat was raar, want niet alleen had de LINDA er moeten zijn maar ook een aantal kaarten die mijn familie naar ons had verstuurd.

Even maar weer gemaild naar de expat mail service in Den Haag om te vragen wat er aan de hand was. Terwijl ik op antwoord wachtte liep ik mijn collega Angus tegen het lijf die precies hetzelfde probleem had, dus we besloten het gezamenlijk uit te gaan zoeken.

Aangezien er uit Den Haag geen antwoord kwam besloten we de eerst postkamer op ons kantoor maar eens te verhoren. Die hadden niets ontvangen zeiden ze. We besloten het hogerop te zoeken en stuurden een mail naar de man in Den Haag met een kopie naar zijn baas. Die bleek tot ver in april afwezig, maar het had in ieder geval een reactie uitgelokt van de man zelf. Hij mailde ons dat er een zending naar Manila waren gestuurd. Terug dus naar de postkamer op ons kantoor, en die meldde ons dat er toch post via DHL was bezorgd maar daar had niets voor ons bij gezeten. En aangezien ze precies kon den opratelen voor wie er dan wel post was geweest geloofde ik ze.

Ondertussen kreeg Angus de vent in Den Haag aan de telefoon te pakken en wat denk je, er was net toevallig gisteren post voor Angus was bezorgd in Den Haag en dat was gelijk via DHL verstuurd. Let wel, de zwager van Angus had die post op 1 maart op de bus gedaan... Ik kreeg vlak daarop een mailtje van dezelfde vent, maar met de mededeling dat mijn probleem waarschijnlijk veroorzaakt was door een “verkeerd” adres op de post. Ik heb dat uiteraard meteen nagetrokken en het bleek dat hetzelfde adres was gebruikt als in februari, en dat was goed gegaan.

Ik was het nu spekzat en ik heb een pissige mail gestuurd naar de baas van die postvent en een klacht ingediend dat ze mijn mail hadden zoek gemaakt. Krijg ik nog geen uur later weer een mailtje uit Den Haag, van de postvent, dat heel toevallig gisteren ook mijn post bij hen was bezorgd. En ook dat is inmiddels opgestuurd, in dezelfde zending als de post van Angus....



Website van Willem en Riet