Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

De Klucht van het Vervoer

Vanmiddag om één uur zijn onze gasten vertrokken naar de luchthaven om vandaar naar Boracay te vliegen. Vanmorgen zijn ze met Riet nog even naar de Festival Mall geweest waar ze tot hun grote hilariteit de winkels al vol zagen liggen met kerstspullen. De prijzen lagen ook nog eens een heel stuk lager dan in Australië dus ze hebben flink wat ingekocht.

Voor onze gasten is alles dus prima verlopen vandaag maar wijzelf hadden een vervelend probleem. Morgenvroeg vertrekt Riet naar Nederland maar we zaten een beetje met het vervoer er naar toe. Morgen is het namelijk donderdag en dan mogen we met onze auto vanwege het
Number Coding Scheme op veel plaatsen in Manila niet rijden omdat de nummerplaat van onze auto als laatste cijfer een "8" heeft.

Als eerste oplossing dacht ik een auto te regelen via het bedrijf en daar heb ik dus twee weken geleden een aanvraag voor ingediend. Gezien de ervaring die ik zelf in juli had toen mijn transport niet op kwam dagen leek het me toch verstandig om ook een Plan B te hebben. Dat leek ook al eenvoudig want Riet's vriendin Ayu heeft een auto met een nummer wat wel mag rijden op donderdag en we besloten dat als het transport van de zaak niet door zou gaan dat we dan vanavond de auto's simpelweg voor een dagje zouden omruilen.

Helaas, gisteren kwam Ayu met de mededeling dat ze bij nader inzien toch haar auto zelf nodig had en dat was dus het einde van Plan B. We hadden ook al gedacht aan een Plan C, naar het Alabang Town Center rijden en daar dan Riet in een taxi zetten, maar dat wilden we wel als noodplan houden. Totdat vanmiddag het bericht kwam dat het transport van de zaak niet doorging want familie mag daar tegenwoordig gebruik meer van maken.

Het zou dus mogelijk toch Plan C worden maar ik wilde eerst nog even kijken of er misschien toch nog een alternatief was. En dat leek het geval want het Number Coding Scheme blijkt alleen te gelden van zeven uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds. Aangezien Riet al om zes uur moet vertrekken zou het net moeten passen, als het tenminste niet al te druk zou zijn.

Maar alle moeite om alternatieve plannen te bedenken bleek uiteindelijk helemaal voor niks, want vanmiddag vond ik een kaart op het Internet waarop met kleuren aangegeven staat waar je wel en niet mag rijden op je "beperkte" dag, en wat denk je, de wegen rond het vliegveld zijn allemaal vrij van beperking en alle terminals zijn dus alle dagen gewoon bereikbaar.

Riet wordt morgenochtend dus gewoon door Lito weggebracht. Hadden we alleen eerder moeten weten want dat had heel wat hoofdbrekens gescheeld...



Website van Willem en Riet