Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Eieren koken

Paasfeest_Dumpsite_2013_03_29_0002a


Vandaag is een vrije dag en morgen ook want het is „
Holy Week”. Als je daar meer over wilt weten moet je de link maar even volgen want ik heb er vorig jaar al over geschreven.

De komende twee dagen ligt het hele openbare leven zo’n beetje stil want op Witte Donderdag en Goede Vrijdag is vrijwel iedereen vrij en is ook vrijwel alles gesloten. Winkels en restaurants zijn dicht, Jeepneys rijden er bijna niet en iedereen is de stad uit om familie in de provincie te bezoeken. Wij gaan niet helemaal stil zitten want morgen is de viering van het Paasfeest voor de kinderen van de Dumpsite, en omdat ik toch vrij ben ga ik een keertje met Riet mee.

Riet is vandaag begonnen met haar deel van de voorbereiding en dat was het koken van honderdvijftig eieren. Gisteren heeft ze dertien dozijn eieren ingeslagen en vanmorgen heeft ze ze alle honderdzesenvijftig gekookt. Zes kookten er kapot en dat betekent dat ze er precies het goeie aantal van honderdvijftig overhield. Behalve de eieren heeft ze ook nog een flinke voorraad chocolade eitjes gekocht dus wat ons betreft is alles is klaar voor een mooi paasfeest voor „haar” kindertjes.



Website van Willem en Riet