Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kerstsfeer

Kerstverlichting_0001a

Het was haasten naar huis vanavond want er stond een grote gebeurtenis op het programma, vanavond om zes uur al: het aansteken van de grote kerstboom bij de hoofdingang van onze wijk Ayala Alabang Village. Dat is blijkbaar ieder jaar een hele belevenis en daar wilden we dus wel even bij zijn.

De hoofdingang is maar een kleine tien minuutjes lopen vanaf ons huis dus tegen kwart voor zes vertrokken we. Aangekomen bij de hoofdingang was er een verbijsterend gebrek aan belangstelling. Het was er ontzettend druk met verkeer vanwege de gebruikelijke avondspits maar bij de kerstboom was geen mens. Helemaal niemand!

Dat vonden we erg vreemd omdat met name de Filippino’s altijd en overal voor te porren zijn en dit soort dingen zeker niet ongemerkt voorbij zouden laten gaan. Maar goed, we gingen daar niet met z’n tweeën staan dus we staken over naar het Alabang Town Centre om daar een hapje te gaan eten. Daar viel ook nog genoeg te genieten van de aangebrachte kerstverlichting maar het was toch niet hetzelfde.

Toen we later terugliepen naar Ayala Alabang Village en bij de hoofdingang aankwamen zagen we dat de kerstboom nog steeds niet verlicht was. Riet, je weet toch wel zeker dat het vanavond was, hè?...



Website van Willem en Riet