Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Muntinlupa Day

Ph_locator_ncr_muntinlupa

Een vrije dag vandaag! Niet een nationale of een religieuze feestdag maar een feestdag alleen in de stad Muntinlupa City waar wij wonen. Maar jullie wonen toch in Manila zul je zeggen, en dat klopt ook wel, maar eigenlijk bestaat Manila uit zestien steden en de meest zuidelijke daarvan is Muntinlupa City.

Deze stad werd op 1 maart 1995 officieel de 65e stad van de Filippijnen en de regering heeft in 2001 in ingesteld dat de 1e maart daarom elk jaar hier een feestdag is. Niet iedereen heeft dan automatisch vrij, het hangt van je baas af of hij je vrij geeft, maar Shell Philippines is daar niet kinderachtig in. Je vraagt je sowieso wel eens af wanneer sommige mensen eigenlijk wel vrij hebben want winkels en restaurants zijn op geen enkele dag dicht.

Maar goed, een vrije dag dus, en het enige wat de Filippino’s die wel vrij kregen jammer vonden was dat de dag niet verplaatst was naar afgelopen maandag. Filippino’s zijn notoire weekendjes-weg mensen en dan hadden we een lekker lang weekend gehad in plaats van een losse dag midden in de week. De regering wilde er echter niks van weten en hield voet bij stuk. Ook goed, een vrije dag is toch een vrije dag, nietwaar.

Overigens is gisteren onze kat Abby weer thuisgekomen nadat ze was “geholpen”. Ze lijkt er weinig last van te hebben en gelukkig maar want onze andere kat Monster was dolblij dat ze er weer was en liet dat duidelijk merken. Estela noemt Monster trouwens “Pangit”, wat Tagalog is voor lelijk”...



Website van Willem en Riet