Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weer naar de ambassade

Makati_vanaf_Skyway_2

Met nieuwe foto’s voor mijn paspoort aanvraag wilde ik geen enkel risico nemen en daarom besloot ik afgelopen zaterdag om naar een van de twee fotowinkels te gaan die op de website van de Nederlandse Ambassade werden aanbevolen. Normaal gesproken zou elke fotowinkel goeie pasfoto’s moeten kunnen leveren maar gezien het feit dat de lijst van eisen waaraan de pasfoto’s tegenwoordig moeten voldoen vier kantjes beslaat leek dit me deze keuze niet onverstandig.

 
De fotowinkel in winkelcentrum “Greenbelt” in Makati bleek zelfs helemaal op de hoogte te zijn van de eisen voor pasfoto’s voor een Nederlands paspoort want ze hadden een kopie van het eisenlijstje. Dat maakte de zaak natuurlijk een stuk makkelijker aangezien ik nu niks uit hoefde te leggen en de foto’s waren dan ook snel geregeld. Of ik blij moet zijn met het resultaat weet ik niet want ik sta er niet bepaald flatteus op, maar het gaat erom dat ze goed genoeg zijn voor een paspoortaanvraag.
 
Ik had al voor vanmiddag weer een afspraak gemaakt bij de Nederlandse Ambassade die ook in Makati is gevestigd, ergens op de zesentwintigste verdieping van een hoog kantoorgebouw. De wachtruimte heeft een fantastisch uitzicht maar daar kon ik niet lang van genieten want ik werd vrijwel meteen geholpen. Gelukkig werden de nieuwe pasfoto’s wel geaccepteerd, de aanvraag is ingediend en als alles goed gaat kan ik binnen twee weken mijn nieuwe paspoort ophalen.
 
En ik ben nog voordelig uit ook want bij het betalen bleek dat ik omgerekend 1,80 euro goedkoper uit dan in Nederland...


Website van Willem en Riet