Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

"Klootzakkentest"

Zwembad_Dag

Onze visite heeft vanmorgen zoals verwacht uitgeslapen na de lange reis met onderweg weinig slaap, maar ze waren amper wakker of ze lagen al met z’n allen in het zonnetje in de tuin. En het enige probleem daarbij was goed smeren en tijdig keren, en af en toe een verkoelende duik in het zwembad. Vooralsnog lijken ze allemaal weinig last te hebben van jetlag, dus dat is mooi meegenomen.

 
De enige onderbrekingen van het verblijf in de tuin waren een kort bezoekje aan het Alabang Town Center voor een lekker bakkie bij de Coffee Bean en om broodjes te halen voor de lunch. Martin en Sandra scoorden er ook nog een paar slippers (Martin zelfs twee paar) die de komende weken goed van pas zullen gaan komen. Later in de middag gingen we ook nog even voor een korte sfeerimpressie naar de Festival Supermall.
 
Onderweg merkte Ans op hoe chaotisch het verkeer hier is en dat iedereen compleet schijt aan alle regels, borden en belijningen lijkt te hebben. Riet deed daarop haar theorie uit de doeken dat volgens haar bestuurders van een Toyota Vios beslist het ergst zijn. Die theorie werd op datzelfde moment bevestigd door een voor ons rijdende Vios waarvan de vrouwelijke bestuurder ernstige twijfels liet bestaan over de vraag of ze ooit wel eens een rijles had gehad (het antwoord is overigens “Nee” voor vrijwel alle automobilisten hier).
 
En of het toeval is weet ik niet maar het zijn inderdaad vaak bestuurders van een Vios (dat is zoiets als een Yaris maar dan met een kofferbak) die uitblinken in, laten we maar zeggen, onzeker en chaotisch rijgedrag. Riet is er dan ook vast van overtuigd dat je voordat je in een Vios mag rijden eerst een “Klootzakkentest” moet doen...


Website van Willem en Riet