Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Spinning

Golds_Gym_Alabang


Voor degenen die geen idee hebben wat spinning is, dat is oefeningen doen terwijl je op een speciaal fietsje zit. Ik kan je vertellen, het is ontzettend zwaar maar je krijgt er wel snel een flink uithoudingsvermogen van. Voor mij is het een onderdeel van mijn fitness programma bij de Gold’s Gym waar Riet en ik allebei lid zijn.

Tot nu toe heb ik altijd de spinning sessies gevolgd van trainster Emy, hoofdzakelijk omdat die sessies beginnen om half zes en daar kan ik dus gelijk uit mijn werk naar toe. Emy is een enthousiaste trainster en een leuk mens, maar de afgelopen weken begonnen de sessies me behoorlijk tegen te staan. Het probleem is dat Emy een beetje chaotisch les geeft, onder begeleiding van ontzettend harde house muziek en heel veel onverstaanbaar geschreeuw.

Dat laatste komt natuurlijk doordat die muziek (als dat tenminste een goed woord is voor de oorverdovende geluiden die uit de speakers komen) zo hard staat. En omdat ze in haar enthousiasme die muziek steeds harder zet moet ze steeds harder schreeuwen om er bovenuit te komen, en dat lukt meestal niet. Zelf vindt ze het blijkbaar prachtig want niet zelden zit ze luidkeels mee te brullen met de muziek (onder het fietsen door, terwijl wij met de tong op het stuur ons ongans moeten trappen).

Afgelopen week had ik er genoeg van. De muziek stond op een gegeven moment zo hard dat ik het idee had dat mijn trommelvliezen op knappen stonden, en ik ben toch wel wat gewend! Afgezien daarvan vond ik het ronduit irritant dat ik door die takkenherrie de geschreeuwde instructies totaal niet kon verstaan, ik moest verdikkeme om me heen kijken naar wat de anderen deden en zo proberen te volgen.

Ik nam dan ook het besluit om te kijken naar een alternatief, en dat vond ik op de dinsdag om vijf uur. Dan is er een spinning sessie van een andere trainster en hoewel het tijdstip wat ongunstiger is omdat ik eerder van mijn  werk moet weg zien te komen ben ik dat vandaag eens gaan proberen.

De andere trainster kende ik al van een paar sessies waarbij ze invalster was voor Emy, en ik vond haar sessies al meer gestructureerd. Ze gebruikt weliswaar dezelfde afgrijselijke muziek maar wel op een aanvaardbaar volume zodat de instructies nog te verstaan zijn en het is zeker niet minder zwaar, wat ook belangrijk is want er moet wel gezweet worden natuurlijk.

Het is me vanavond prima bevallen, ik denk dat ik voorlopig deze spinning klas maar ga inplannen...



Website van Willem en Riet