Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Scheepvracht

Scheepsvracht

Het lijkt er nou toch echt op dat het gaat gebeuren hoor! Ik geef toe dat ik nogal sceptisch was ten aanzien van “ons huis” en dat had te maken met alle problemen die mijn collega’s hadden gehad. Ik geloofde simpelweg niet dat wij wel zonder al te veel problemen en binnen een redelijke tijd een huis zouden vinden. Maar het nieuws van vandaag is erg goed, de afspraak is gemaakt voor de overdracht, volgende week vrijdag de 4e november.

Het meeste van wat er aan het huis moest gebeuren is volgens de laatste berichten vrijwel allemaal gedaan, deze week en in het weekend wordt er de laatste hand aan gelegd en in de loop van de volgende week wordt het dan voor de oplevering ook nog eens helemaal schoongemaakt. Kortom, het ziet er gewoon goed uit!

Enige minpuntje tussen al dat goeie nieuws is onze scheepsvracht want die wordt vrijwel zeker veel te laat afgeleverd. Het schip komt de 30e oktober pas aan in Manila is de verwachting, en omdat er daarna twee feestdagen volgen zal het lossen pas in de loop van de volgende week gebeuren. Daarna duurt het nog minstens zeven dagen voordat de hele zaak is ingeklaard door de douane dus ik verwacht de aflevering pas in de loop van de week na de verhuizing. Misschien nog net op tijd voordat Riet terug is, maar veel hoop heb ik er niet op.

Wat ik vandaag wel ontdekt heb is waar het schip zich nu bevindt. Ik weet dat onze vracht op een containerschip zit met de naam “ACX Crystal” en dat ligt, overigens volgens schema, op dit moment in de haven van Singapore.



Website van Willem en Riet