Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kranten gadget

INQ_App

Een van de kranten die we gisteren allemaal mee naar huis kregen met de reportages over honderd jaar Shell in de Filippijnen is de Inquirer. Dit is een behoorlijk vooruitstrevende krant want je kunt ook op een bijzondere manier een electronisch abonnement nemen. Ze geven namelijk hun eigen tablet uit waar je de krant dan op kunt lezen via het Internet. Dat is niet hetzelfde als hun standaard Internet pagina maar omvat veel meer. Daarnaast heeft deze krant uiteraard ook een nieuws App voor je mobiele telefoon, maar er is ook een bijzondere App die je alleen kunt gebruiken in combinatie met de papieren krant.

Sommige artikelen in de papieren uitgave van de krant zijn voorzien van een speciaal logo. Dat logo werkt in combinatie met je mobiele telefoon waar je dan eerst een speciale App op moet installeren. Als je deze special App hebt geladen en gestart dan kun je de camera aan de achterkant van je mobiele telefoon richten op het artikel met dat speciale logo en vervolgens wordt er allemaal extra informatie naar je mobiele telefoon gestuurd.

Dat kunnen bijvoorbeeld extra foto's zijn of een filmpje of een geluidsfragment. Het is in ieder geval een leuke gadget en een extra service voor mensen die de papieren uitgave van de krant kopen.

Natuurlijk weet ik dat dit soort dingen mogelijk zijn, ik had alleen niet verwacht dat ik er juist hier op de Filippijnen voor de eerste keer kennis mee zou maken...


Website van Willem en Riet