Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Regen!

Monster_op_de_Tafel_0002


De Nederlanders die het onderwerp van vandaag lezen zullen zeggen, „Ja, en?”, maar geloof het of niet, we zaten hier te snakken naar een flinke bui regen. Het heeft in de afgelopen drie en een halve maand misschien drie keer geregend dus je kunt je voorstellen dat alles hier kurkdroog is. Wij houden onze tuin nog een beetje groen door iedere dag te sproeien maar dat is bijna letterlijk een druppel op een gloeiende plaat, wat er nodig is is een flinke plens hemelwater.

Het zag er vanmorgen vroeg nog helemaal niet naar uit maar tegen de middag barstte er dan eindelijk weer eens een tropische bui los. Het werd in de loop van de middag wel weer droog, maar het verschil was al meteen merkbaar. Niet zozeer aan de temperatuur, een bui regen maakt hooguit een halve graad uit, maar het rook lekker zoals het alleen ruikt na vers gevallen regen. Toen we vanavond naar onze vrijdagavond borrel reden (voor de verandering weer eens in de Union Jack Tavern) zag het er al naar uit dat er nog meer zou gaan vallen. Dat bleek ook inderdaad gebeurd te zijn toen we later weer buiten stonden, getuige de grote plassen op het parkeerterrein waar we doorheen moesten om bij de auto te komen.

Volgens onze Filipino vrienden is het echter nog te vroeg voor de regentijd; die zou pas eind deze maand moeten beginnen, maar dit is wel duidelijk een voorbode van de komende weersomslag. Onze katten houden net als alle andere katten niet van nattigheid en die zaten dus vanavond de meeste tijd binnen. Monster lag zoals altijd languit op de koffietafel…



Website van Willem en Riet