Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Onverwachte verrassing

De laatste werkdag van de week voor mij vandaag want morgen vertrekken we voor een lang weekend naar het prachtige eiland Boracay. En deze dag had zowaar nog een verrassing in petto, een onverwachte maar wel een hele leuke!

Vanmorgen na de wekelijkse vergadering van het Leadership Team vroeg mijn collega Melvin of ik even wilde wachten want hij moest me nog even spreken. Wat was het geval, morgen over twee weken is het grote Shell Philippines Kerstfeest in het Sofitel Hotel, gelegen aan de Baai van Manila, en het organiserend comité had gisteren aan Melvin gevraagd of we daar met onze band willen optreden die avond.

Daar hadden we beslist niet op gerekend want hoewel het een maand of wat geleden wel ter sprake was gekomen had het organiserend comité ons niet gevraagd. Wat er in de tussentijd blijkbaar was gebeurd was dat heel mensen hadden gevraagd waarom onze band niet zou spelen. Uiteindelijk besloot het comité om toch maar overstag te gaan en ons alsnog te vragen.

Erg leuk allemaal maar het betekent wel dat we maar twee weken hebben om ons voor te bereiden, en aangezien we geen van allen professionele muzikanten zijn is dat wel erg kort om wat leuks neer te zetten. Want de eerste keer dat we optraden was alles nog een totale verrassing, de vorige keer waren er al verwachtingen waar we toen door een goeie voorbereiding redelijk aan konden voldoen, en nu zijn de verwachtingen blijkbaar helemaal hoog gespannen.

Het gaat dus nog een hele toer worden, met heel veel oefenen de komende twee weken. De eerst vergadering hebben we vanmiddag al gehad en het repertoire voor de avond is min of meer vastgesteld. We weten in ieder geval wat ons te doen staat...

Overigens, de komende drie dagen zullen jullie op deze site geen nieuws van ons krijgen want dan zitten we dus op Boracay!


Website van Willem en Riet