Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Riet weer onderweg

Onderweg_naar_NAIA_01a

Er liep vanmorgen om vijf uur (als je het mij vraagt een voor de zaterdag onbehoorlijk vroeg tijdstip) al een wekker af, want Riet zou vandaag met de vroege vlucht van Emirates naar Dubai vertrekken voor de eerste etappe van haar reis naar Nederland. Er moest blijkbaar nop het laatste moment nog het een en ander ingepakt worden want er werd nog het nodige in kasten en koffers gerommeld voordat de koffers eindelijk dicht gingen, maar om even over zessen was ze dan toch klaar voor vertrek naar de luchthaven.

Vervelende bijkomstigheid van zo'n vroeg tijdstip is niet alleen het vroege opstaan maar ook het feit dat onze chauffeur Lito niet zo vroeg kan beginnen. Niet dat hij dat niet wil, hij kan simpelweg niet met het openbaar vervoer zo vroeg bij ons huis komen. Gelukkig hebben we al eerder in deze situatie gezeten dus wat we doen is dat we afspreken met Lito bij een supermarkt aan de rand van Alabang, want dat haalt hij net, en daar neemt hij dan het stuur van mij over. Hoewel het geen enkel probleem is om zelf te rijden heb ik toch liever dat Lito rijdt, zeker in de normaal altijd erg drukke ochtendspits.

De drukte viel overigens vandaag erg mee en we konden Riet om even over half zeven al afzetten bij Terminal 1, ruim op tijd dus voor de geplande vertrektijd van kwart voor negen. Via het Internet was haar vlucht te volgen en alles verliep zo te zien soepeltjes. Ze arriveerde rond half elf Nederlandse tijd in Dubai, en na een overstap van iets meer dan drie uur vertrok ze daar om even over één naar Amsterdam waar het vliegtuig landde om half negen 's avonds.

Riet blijft twee en een halve week in Nederland, waar het lenteweer volgens de berichten op dit moment prachtig is en volgens de voorspellingen ook zo blijft. Hier in Manila is de afgelopen week zo te zien aan de weersverandering het droge seizoen aangebroken, de temperatuur zit nu overdag dik boven de dertig graden en met name vandaag was een zinderend hete dag.

En vanavond in restaurant "Outback" was het weer hetzelfde liedje. Riet is koud vertrokken of het is al weer, "Where's Ma'am?"...


Website van Willem en Riet