Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Snoeiwerk

Tuin_met_huis_van_de_Buren

Het weer valt niet mee de laatste dagen. De Filippino's klagen zelfs steen en been dat het zo koud is, en hoewel we dat nou ook wel weer overdreven vinden is het wel degelijk een stuk frisser dan we gewend zijn met temperaturen van "maar" zesentwintig graden.

Dat is nu al anderhalve week zo en het waait ook al die tijd best wel behoorlijk. De laatste dagen is het ook behoorlijk bewolkt en driegt er regen, maar er is tot op vandaag nog steeds geen druppel regen gevallen. En dat is eigenlijk wel weer eens nodig want het heeft nu al een paar weken niet geregend hier en alles staat behoorlijk droog.

Dat is ook te zien in onze tuin want de planten en struiken staan er een beetje treurig bij. En over onze tuin gesproken, In een van de hoeken lijkt het wel alsof onze tuinman een beetje te fors met de snoeischaar tekeer is gegaan want het ziet er een beetje kaal uit. Het is zelfs zo kaal dat we nu opeens het huis van een van onze buren kunnen zien staan, wat Riet deed vragen of dat huis er altijd al stond. Natuurlijk stond het er altijd al, maar door de begroeiing hadden we er tot nu toe geen zicht op gehad.

Het bleek niet alleen onze tuinman geweest te zijn maar ook de tuinman van de buren, ze hadden gezamenlijk het een en ander weggesnoeid aan de andere kant van de muur. De reden daarvoor was dat het zwembad van onze buren, wat blijkbaar vlak achter die muur ligt, altijd vol lag met afgevallen bladeren van de riante begroeiing, en een paar van onze bomen bleken daar ook mede schuldig aan te zijn. Vandaar dat er ook aan onze kant in overleg ook wat is weggesnoeid, maar de grote kaalslag heeft aan de andere kant van de muur plaats gevonden.

We moeten er wel even aan wennen want voor ons gevoel zitten we nu niet meer zo "vrij" als we gewend waren. Maar ach, zoveel zitten we op dit moment toch niet in de tuin, het moet eerst nog even zomerweer worden...


Website van Willem en Riet