Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weer geboekt

Appenzeller's Farmer's Pot

Vanwege de blessure van Riet hebben we dit weekend niet echt veel gedaan maar wel hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om vluchten te regelen voor een kort verblijf in Nederland in december. Het is mij vorig jaar heel erg best bevallen om Kerst en Nieuwjaar te vieren met een temperatuur van dik boven de dertig graden, maar aangezien we geen bezoek verwachten en iedereen hier met vakantie gaat hadden we geen zin om met ons tweetjes hier te blijven. Riet kijkt erg uit naar de kou zei ze, ik kan niet zeggen dat ik dat enthousiasme deel en het zal met de Kerst ook wel geen barbecue in de tuin worden heb ik het idee.
 
Riet komt overigens over twee weken nog even tussendoor naar Nederland voor twee en een halve week. Ze had er al voor gekozen om met KLM te vliegen vóór haar eerste ervaring met Emirates van afgelopen augustus. Nu vraagt ze zich af waarom ze deze keer ook niet met Emirates vliegt en beschuldigt mij er nota bene van dat ik de KLM heb geregeld! Als ik me goed herinner zei ze zelf dat ze eerst nog een keertje met KLM wilde vliegen om te vergelijken, en misschien had KLM hun toestellen en de service wel verbeterd want dan ging ze voortaan weer met KLM.
 
Hoe het ook zij, de keuze wordt door KLM zelf wel heel erg makkelijk gemaakt want ten opzichte van bijvoorbeeld Emirates zijn hun tickets tegenwoordig niet minder dan dertig procent duurder. Tot vorig jaar was KLM veruit de goedkoopste optie om naar Nederland te vliegen maar dat is dus drastisch veranderd. Dat gaat ze heel wat klanten kosten, en het is waarschijnlijk nog niet eens de schuld van KLM zelf maar van hun zwaar verlies lijdende partner Air France dat de ticket prijzen zo gestegen zijn.

En dat is toch wel jammer want even afgezien van de rest was en is KLM nog steeds de snelste verbinding tussen Manila en Amsterdam. Bovendien hadden we nog steeds een hoopje dat KLM als enige weer direct op Amsterdam zou gaan vliegen, zonder tussenstop in Taipei. Ik ben nog wel zoveel Nederlander dat ik het heel vervelend vind dat onze vroegere nationale trots zo wegzakt, maar aan de andere kant ben ik ook nog genoeg Nederlander om niet buitensporig meer te gaan betalen als het ook een heel stuk goedkoper kan.
 
Vanavond ging het trouwens wel weer met Riet, ze voelde zich goed genoeg voor een wandeling naar restaurant “Appenzeller”. Uiteraard zat ze daar weer aan de snert, en ik had een boerenstoofpot, ook niet echt vervelend...


Website van Willem en Riet