Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Dagje strand

Discovery_Shores_2012


De dag begon niet echt goed vandaag. Toen ik opstond om een uur of zeven wilde ik even op ons balkon gaan zitten maar ik zat nog niet of de eerste spetters vielen. Er vielen achter elkaar korte spetterbuien en dat was nog steeds zo toen we gingen ontbijten. Daarna leek het droog te zijn geworden en gingen we ligbedden uitzoeken op het strand, maar helaas, alle bedden met een parasol waren al bezet. We moesten dus genoegen nemen met een paar bedden zonder parasol (lastig bij zowel zonneschijn als regen) maar we lagen nog niet of er barstte alweer een stortbui los en moesten we gaan schuilen.

Gelukkig bleef het daarbij wat de pech betreft. Toen de bui ophield dreven daarmee ook de laatste donkere wolken richting zee om plaats te maken voor een strakblauwe lucht, en als bonus vonden we ook nog eens een paar ligbedden met parasol die inmiddels vrij waren gekomen. De rest van de dag was perfect en het enige waar we op moesten letten was het regelmatig smeren met zonnebrand. Voor de rest werd zo’n beetje alles voor ons gedaan, onze zonnebrillen werden regelmatig voor ons opgepoetst, er stond altijd een karaf met ijskoud water en er kwamen voortdurend hapjes langs.

In de avond wandelden we weer over het strand naar Station 2 waar we gegeten hebben in een Steak restaurant (zuurkool bij mijn vlees!) en de rest van de avond werd gevuld met cocktails in een bar op het strand. We hebben wel eens mindere dagen gehad...



Website van Willem en Riet