Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Vakantiegeld

Het is inmiddels al weer een aardig tijdje geleden dat we trammelant hadden met onze geplande vakantie naar Indonesië. We waren van plan om in mei vorig jaar te gaan, maar zoals jullie weten ging dat letterlijk op het allerlaatste moment mis vanwege onverwachte problemen met de visum verlenging van Riet en moesten we onze hele geplande vakantie afblazen

Dat geintje heeft ons een behoorlijke smak geld gekost want omdat we alles pas een dag voor vertrek konden afzeggen kregen we helemaal geen cent terug van alles wat we hadden geboekt. Uiteraard heb ik wel de nodige ophef gemaakt over het hele gebeuren maar omdat alle betrokken instanties allemaal naar elkaar wezen als de schuldige, inclusief overigens onze eigen afdeling personeelszaken, hadden we ons er al bij neergelegd dat we dat geld gewoon kwijt waren.

Twee maanden geleden kwam er echter toch nog een onverwacht bericht van personeelszaken. Zij hadden het bedrijf wat de visumverlenging had moeten regelen aansprakelijk gesteld, en hoewel dat volkomen terecht was hadden we totaal geen hoop dat dat nog iets zou opleveren. Dat bedrijf is namelijk vervangen door een ander bedrijf en mijn baas doet er dus al geruime tijd geen zaken meer mee. Je kunt je dan ook voorstellen dat we stomverbaasd waren toen we hoorden dat dat bedrijf ondanks dat toch gedeeltelijke verantwoordelijkheid had geaccepteerd en ons de helft van de geleden schade wilde vergoeden.

Nou hadden we helemaal nergens meer op gerekend en omdat het toch nog om een heel aardig bedrag gaat hebben we dat aanbod maar geaccepteerd. Het geld zou worden overgemaakt op onze bankrekening maar twee weken geleden was er nog steeds niks in zicht. Ik heb dus maar weer wat heen en weer gemaild en wat blijkt, de dame die alles zou regelen bij het visumbedrijf werkt daar niet meer en was er dus ook niks gebeurd. Maar geen nood, er is nu iemand anders die het gaat oppikken dus het gaat nog helemaal goed komen.

We houden onze adem in...



Website van Willem en Riet