Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bijna droge vrije dag

ATC_Ingang


Zoals ik gisteren al meldde heb ik vandaag een vrije dag. Het is namelijk vandaag ″Eidul Adha″, en hoewel er blijkbaar verschillende schrijfwijzen voor deze aanduiding zijn betekent het het einde van de Hajj. De Hajj is de pelgrimstocht die Moslims minstens één keer in hun leven moeten maken, en dat betekent dat deze dag een Islamitische feestdag is. De Filipijnse naam voor deze dag is overigens ″Pista ng Pagsasakripisyo″, en probeer dat maar eens uit te spreken…

Het weer is vandaag gelukkig aardig opgeklaard na het noodweer van gisteren. Ook gisteravond en vannacht was het bar en boos en dat leidde gisteravond rond een uur of tien tot een stroomuitval in de hele wijk. Het was meteen aardedonker in huis, maar gelukkig hebben we tegenwoordig een paar noodlampen in huis. Niet dat het veel uitmaakte want zonder stroom doet nou eenmaal niks het, dus er was geen tv en geen internet meer en ik ben dus maar naar mijn bed gegaan. Een half uur later was de stroom opeens weer terug en sloeg meteen de airco aan, wat geen overbodige luxe is in de slaapkamer. Nou ja, luxe is het natuurlijk eigenlijk wel, maar aangenaam is het zeker.

Vandaag heb ik geprobeerd wat boodschappen te doen maar dat is niet helemaal gelukt. Vanmorgen ging het nog wel maar vanmiddag was het een compleet gekkenhuis bij alle winkelcentra. De grote Festival Supermall hier in Alabang heeft parkeerterreinen, bij elkaar zo ongeveer ter grote van Valkenburg, maar toen ik binnen was bleek het stampvol en reden al minstens dertig auto’s rondjes. Dat belet ze overigens niet om nog steeds auto’s toe te laten dus het aantal groeide nog aan nadat ik me erbij had gevoegd. Dan is het mazzel hebben dat er net voor je iemand wegrijdt maar die mazzel heb ik altijd alleen als Riet er bij is (die heeft altijd een plek, vraag me niet hoe ze dat doet).

Mij lukte het in ieder geval niet en na een kwartier gaf ik het dan ook maar op en reed ik terug naar het Alabang Town Center. Ook daar waren alle plaatsen bezet en dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik had uiteindelijk de mazzel om een plekje te veroveren (zo mag je dat gerust noemen met al dat gedrang) op ongeveer de verste hoek van het parkeerterrein, maar plek is plek. Veel gewinkeld heb ik overigens niet want ook in de winkels was het een compleet gekkenhuis en ik had geen zin me in het gedrang te storten.

Gezellig was het trouwens wel nu er steeds meer Kerstversiering komt…



Website van Willem en Riet