Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Geen gehoor

Mijn vader zei vroeger nogal eens als we iets niet goed verstonden, “Je moet je oren eens uit laten spuiten!”. Nou, het heeft even geduurd maar het is vanmorgen dan eindelijk gebeurd. Nee, het is geen geintje, ik ben vanmorgen naar de kliniek geweest om mijn oren uit te laten spuiten. Of eigenlijk meer uit te laten baggeren want je wilt niet weten wat er allemaal uit kwam.
 
Ik had er al sinds een jaar regelmatig last van dat met name mijn linkeroor dicht zat, maar tot voor kort bleef dat altijd beperkt tot een paar dagen nadat ik had gevlogen. Ik gaf altijd de drukcabine van het vliegtuig de schuld maar toen ik er vorig jaar eens mee naar de bedrijfsarts ging toen mijn oor na een paar dagen nog steeds dicht zat zei die dat er nogal wat vuil in mijn oren zat. Oordruppels zouden dat wel zouden oplossen dus ik kreeg een recept mee. En die druppels hielpen ook, twee tot drie dagen druppelen was meestal genoeg om mijn oor weer open te laten gaan.
 
Tot deze keer tenminste, want sinds vorige week zat mijn linkeroor weer eens dicht en deze keer hielp het druppelen niet meer. Gisteren ben ik dus maar weer eens langs de bedrijfsarts gegaan en die gaf me een verwijsbriefje mee voor de kliniek om er eens een oorarts naar te laten kijken. En dat is vanmorgen dus gebeurd, en niet alleen mijn verstopte linkeroor maar ook mijn rechteroor is gereinigd want dat was ook al flink aan het dichtslibben werd me verteld.
 
Als iemand nu tegen me zegt dat ik mijn oren eens moet laten uitspuiten kan ik zeggen, “Is net gedaan!”...


Website van Willem en Riet