Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Great Gatsby Party

ALIG_Great_Gatsby_0002a


We hadden vanavond een groot feest, het jaarlijkse Charity Ball van ALIG wat ten doel heeft om geld in te zamelen voor de goede doelen die ALIG allemaal ondersteund. De toegangsprijzen zijn dan ook fors te noemen maar daar krijg je wel wat voor terug zo ontdekten we vanavond op ons eerste ALIG Charity Ball.

Op de Filippijnen is het vrijwel onmogelijk om een gewoon feest te organiseren, twee dingen zijn ontbeerlijk en dat zijn allereerst een thema en ten tweede verlotingen. Het thema wat voor deze gelegenheid was gekozen was "The Great Gatsby", wat inhoudt dat iedereen in kleding werd verwacht zoals die wordt gedragen in de gelijknamige films.

De tijd waarin "The Great Gatsby" speelt is het Amerika van eind jaren twintig, de tijd van de Charleston, en dit thema kwam voor ons voor de verandering eens prima uit. Het in december afgelaste Shell Kerstfeest zou namelijk hetzelfde thema hebben en aangezien Riet toen al het nodige had aangeschaft hoefden ze niet meer op pad voor kleding en accessoires. En ik hoefde ook niets meer aan te schaffen, ik kon eindelijk mijn smoking eens een keer dragen.

Het moet gezegd, vrijwel iedereen zag er fantastisch uit en ook de locatie, rond het zwembad van de Palms Country Club, was uit de kunst. Uiteraard waren er wat toespraken, bedankjes en af en toe een "raffle" (verloting), maar het buffet was fantastisch. Er kon worden gedanst op twintiger jaren muziek want er was een heuse Jazz band opgetrommeld, waarbij een aantal dames hun in de afgelopen weken geoefende Charleston lieten zien.

Er waren ook een aantal sponsors die een bijdrage hadden geleverd. Zo was er onder andere een tent van het sigarettenmerk "Lucky Strike" waar men probeerde iedereen aan het roken te krijgen, maar veel interessanter vonden wij de stand van "Johnny Walker" waar een aantal soorten van deze whisky kon worden geproefd. En het waren niet de minste soorten ook want er werd zelfs "Blue Label" geschonken.

We waren meegereden met Riet's vriendin Pat en haar man Howard en daarmee we besloten de avond waardig, in onze tuin met een glas vijftien jaar oude Glenfiddich Single Malt...



Website van Willem en Riet