Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nat, nat, nat...

Weerbericht

We volgen de laatste dagen de weerberichten vanuit Nederland met niet al teveel optimisme en daar hebben we zo te zien alle reden voor. Vrijwel alle keren dat we terug in Nederland waren was het nou niet bepaald lekker weer en nu is het blijkbaar al een heel tijdje niet veel anders. We horen de klachten van veel te veel regen, wind en narigheid en sommige familieleden hadden zelfs de afgelopen week de kachel nog aan hadden.

Op dit moment is het hier niet veel beter, maar het is dan ook regenseizoen. Niet dat het dan aan één stuk door regent maar er zijn wel behoorlijk natte perioden. De afgelopen dagen was zo’n periode waarbij er continu stevige buien vielen. Meestal begint het aan het eind van de middag en is het hoogtepunt ’s nachts, en ’s morgens is het dan weer droog en zonnig.

Vandaag was dat niet het geval. Vannacht had het zo hard geregend dat ik er een paar keer wakker van was geworden en vanmorgen spetterde het nog. Eigenlijk is het de hele dag amper droog geweest, en daar kwam Riet ook achter toen ze dacht tussen de buien door even boodschappen te gaan doen. Ze was amper onderweg of het begon te plenzen, en hoewel ze een paraplu bij zich had wordt hier de meeste wateroverlast niet veroorzaakt door wat er van boven komt maar wat er al is gevallen. Omdat er geen riolering is stroomt het water hier als een rivier door de straten. Toen Riet bij de hoofdingang van de Village moest oversteken stroomde het water letterlijk tot boven haar enkels over haar voeten.

Vanavond waren we toen het redelijk droog was snel naar het Alabang Town Center gelopen om wat te gaan eten maar we waren er nauwelijks of er barstte al weer een bui los. Achteraf was het maar goed dat we niet hebben gewacht met teruggaan tot het weer droog was want het bleef de rest van de avond nat. Niet dat het dan meteen onaangenaam is want we hebben nog heerlijk met onze buren Niki en Larry buiten gezeten voor een afzakkertje. Het was niet echt nodig om de kachel aan te steken, en dat is maar goed ook want die hebben we niet...


Website van Willem en Riet