Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Eerste Christmas Party

MP2_MP3_Christmas_Party_2012


Het weekend is vandaag al begonnen want morgen is het Bonifacio Day en dat is een nationaal feestdag. Vanavond hadden we ook onze eerste Kerst Party, en ja, ik weet dat het pas november is. De reden van die vroege Kerstfeesten is dat veel mensen rond de Kerst vrij nemen en een beetje spreiding is ook nodig omdat er nogal wat feesten georganiseerd worden.

Het feest van vandaag was de Kerstviering van ons project en de lokatie was de gloednieuwe trendy bar ″Opus″ in het luxe ″Resort World″, gelegen naast het vliegveld. We reden voor de gelegenheid mee met mijn collega Dave die met zijn vrouw een chauffeur had gehuurd voor de avond. Het was heel erg gezellig, een stuk beter dan het feest van vorig jaar. We waren toen nog ″nieuw″ in Manila en met name Riet kende nog vrijwel niemand, deze keer waren vrijwel al haar vriendinnen er en ze had het ontzettend naar haar zin (ik zag haar zelfs even op de dansvloer!). Ook de lokatie was een stuk beter dan die gigantische tent met de enorme ronde tafels bij het Novotel vorig jaar. Het eten had misschien wat beter gekund maar je kunt niet alles hebben, nietwaar.

Na het feest gingen we op zoek naar onze chauffeur. Dat had eenvoudig moeten zijn maar op Dave’s telefoontjes werd niet gereageerd, de goeie man bleek onbereikbaar. We begonnen al geintjes te maken dat hij er met Dave’s auto vandoor was maar de vraag was natuurlijk waar hij uithing. Er ging me een licht op, ik had voor de avond een vrijkaartje gekregen voor de parkeergarage van het Marriott Hotel en we vermoedden dat hij daar stond en geen bereik had op zijn telefoon. Er zat niets anders op dan naar het hotel te lopen waar Dave op zoek ging in de parkeergarage terwijl wij wachtten in de lobby. En jawel, na een kwartiertje zoeken was onze chauffeur gelokaliseerd en konden we eindelijk naar huis…



Website van Willem en Riet