Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Op weg naar Boracay

Aankomst_op_Boracay-20150225-001


Nou, dat was weer geen al te soepel begin vandaag! Gisteravond hebben we onze koffertjes gepakt en alles klaar gezet voor ons vertrek. Onze vlucht met Philippine Airlines zou vanmiddag om half een vertrekken dus we konden vanmorgen uitslapen, dachten we.

Dat liep even anders, en weer typisch op z'n Filippijns. Ik ben zelf altijd vroeg wakker dus ik zat om kwart over zeven achter de pc om het nieuws door te nemen toen ik een mailtje zag van Philippine Airlines, onze vertrektijd was veranderd naar een uur later, dus om half twee. Dat betekende dat ik een berichtje moest sturen naar het hotel dat ze ons een uur later op de luchthaven van Caticlan konden verwachten.

Terwijl ik dat zat te tikken controleerde ik nog snel even of ik de nieuwe vertrektijd goed had gelezen en zie daar nu elf uur staan! Ik dacht in eerste instantie verkeerd gekeken te hebben en rende naar boven om iedereen wakker te maken, want deze nieuwe tijd betekende anderhalf uur eerder weg en dat werd nog soortement van opschieten.

Na iedereen uit bed getrommeld te hebben liep ik weer naar beneden en zag in het mailtje nu opeens weer half twee staan. Ik dacht dat ik nu echt helemaal gek was geworden maar wat blijkt, ik had in twee minuten tijd drie opeenvolgende emailtjes gehad van Philippine Airlines, in de eerste stond een verkeerde aankomsttijd, de tweede had een verkeerde vertrektijd en de derde was het gecorrigeerde laatste bericht.

Goed, even onnodige paniek dus op de vroege ochtend maar verder ging alles goed. We vertrokken bijtijds en aangekomen op de luchthaven was er nog een prettige verrassing want we konden worden overgeboekt op een eerdere vlucht die op het punt stond te vertrekken. Bij aankomst bij de gate bleek er toch nog een half uur vertraging maar desondanks lagen we om half vier 's middags op het witte strand van Boracay.



Website van Willem en Riet