Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Gezellige zondag

Martin_Hayes_en_Ally_McDonald


Het Hollandse brood maakte gisteren onze dag goed, want verder was het weer helemaal niks. We waren net terug uit Makati rond het middaguur toen er een onweersbui losbarstte die tot in de avond voor hevige regen zorgde. We probeerden het aan het begin van de avond droog te kijken want we wilden uit eten maar dat werd dus niks. We hadden geen zin om zeiknat te worden, want behalve het hemelwater van boven hadden we ook nog rekening te houden met overstroomde straten, dus ons diner werd brood met frikadellen. Ook niet te versmaden maar we hadden toch liever even ergens wat gaan eten.

In de loop van de avond werd het eindelijk droog en voor het eerst sinds vijf weken scheen vanmorgen in het weekend bij het opstaan de zon. Het was ook gelijk weer ouderwets warm, en dat kwam goed uit want we waren vanmiddag uitgenodigd voor een barbecue bij een collega die hier pas met zijn vrouw is komen wonen. De zon scheen nog volop toen we naar het huis van Charlie en Ireen wandelden maar we zaten amper met een bord op schoot toen het alweer begon te regenen.

Maar eigenlijk maakte het ons op dat moment niet zoveel meer uit want we zaten droog en het was heel erg gezellig. Na de barbecue tafelden we langdurig na onder het luidkeels zingen van hits uit de vijftiger (Elvis!) en zestiger jaren. En voor het geval dat jullie dat soms denken, dat ben ik niet op de foto maar Martin, met de "microfoon" en bijgestaan door Ally.

 
Laat in de avond wandelden we weer terug naar huis en jawel, het was ondertussen weer droog geworden! Benieuwd of dit nu eindelijk de langverwachte weersverbetering is...



Website van Willem en Riet