Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Valentijnsdag

Black_Pig_Alabang

Valentijnsdag is hier simpelweg niet te vermijden. De slijmerigheid van het hele gebeuren maakt me zowat onpasselijk met al dat roze met die rooie hartjes overal, en dan dat gevraag of je nog wat bijzonders gaat doen met "Valentijnsdag.

Laat het nu voor eens en altijd duidelijk zijn, Valentijnsdag is bedoeld om een geheime liefde een aardigheidje te sturen in de vorm van een kaart of een bos bloemen. Iemand waarmee ik al zesendertig jaar samen ben waarvan tweeëndertig jaar getrouwd kun je met de beste wil van de wereld niet een "geheime" liefde noemen, wel?

Maar alle Filippijnse vrouwen (en de hier aanwezige Maleise ook trouwens) laten zich graag bossen bloemen aanleunen en ze laten zich fêteren met etentjes. Op kantoor werden aan de dames rozen uitgedeeld en iedereen, ook de mannen, kreeg een doosje uitgereikt met daarin twee brownies met, hoe kan het ook anders, rode hartjes daarop. Nou ja, ze smaakten best, en ik zal wel weer totaal niet romantisch zijn. Ook goed.

Riet en ik kozen voor een andere benadering, wij gingen met een aantal collega's van mij met hun aanhang naar een restaurant wat hier pas is geopend en wat als bijzonderheid voor ons heeft dat de eigenaar een Nederlander is. Het restaurant heeft de wat merkwaardige naam "The Black Pig" (Het Zwart Varken), maar de eerste indruk dat het er prima verzorgd is allemaal. Er is een lekker biertje en ook de wijn was prima heb ik me laten vertellen. Over het eten hebben we ook goeie berichten gehoord maar dat konden we nog niet zelf ervaren want we hadden niet gereserveerd en aangezien de tent stampvol zat (vanwege die vermaledijde Valentijn natuurlijk) konden we geen diner bestellen.

Nou ja, dat komt nog wel een keer want we komen er zeker nog wel een keer terug, al moet ik wel zeggen dat de prijzen er exorbitant hoog zijn. Het enige is dat we Riet moeten laten ophouden deze tent "De Black Pik" te noemen, want dat is iets heel anders...


Website van Willem en Riet