Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Twie nieuwe fiesse...

Nieuwe_Fietsen


De belangrijkste reden voor ons om eerder naar Nederland te komen dan we eigenlijk van plan waren is dat Martin en Sandra deze week zoals gepland van ons huis naar hun splinternieuwe appartement zijn verhuisd. We wilden tijdens die verhuizing in Nederland zijn om een handje te kunnen helpen en ook gelijk te kijken wat we met ons nu leegstaande huis willen gaan doen.

Het verhuizen van Martin en Sandra betekent dat we opeens weer een heleboel lege ruimte hebben in ons huis. De linnenkast bijvoorbeeld staat nu voor meer dan de helft leeg en we hebben twee compleet lege kamers tot onze beschikking. Nou ja, dat laatste is niet helemaal waar want nog niet alle spullen van met name Martin zijn verhuisd maar er zit schot in.

Wat ook opeens een heleboel ruimte biedt is onze schuur, want uiteraard nemen Martin en Sandra hun fietsen mee. Dat heeft voor ons wel een nadeel want het houdt in dat wij niet zo makkelijk meer hun fietsen kunnen lenen, en dat deed Riet besluiten om vandaag even langs De Grim Sport te gaan voor een nieuwe fiets.

Die vond ze, een modern soort van Oma fiets in een zeegroene kleur en met een bagagedrager met mand voorop. Riet heeft nooit veel tijd nodig om tot een beslissing te komen als ze eenmaal iets heeft gezien wat haar bevalt, en tot verbazing van de verkoopster was de koop binnen twintig minuten gesloten en reed Riet op haar nieuwe fiets de winkel uit.

Terwijl Riet de koop nog aan het afhandelen was bedacht ik dat ik zelf ook eigenlijk best een fiets kon gebruiken en ik keek daarom ook maar even rond. Meestal als ik in Nederland ben dan leen ik een fiets als ik er een nodig heb, maar dat geeft altijd de nodige rompslomp en zelf een fiets hebben zou dat probleem uiteraard simpel oplossen.

Uit de meegenomen folder van Batavus koos ik thuis op mijn gemak een fiets uit en belde vanmiddag nog naar De Grim Sport of de fiets op voorraad was. Dat was hij niet, tenminste niet in de juiste frame maat, maar ik kon een duurder model wat wel voorradig was krijgen voor dezelfde prijs. Een prima deal dacht ik zo dus ik zei dat ze de fiets konden klaar zetten en dat ik er meteen aan kwam.

En nou hewwe we dus twie splinternieuwe fiesse in de skuur staen...



Website van Willem en Riet