Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Vrijgezellenvoer

Ravioli_uit_Blik


Ik geef het eerlijk toe, als Riet er niet is dan ben ik nogal laks met eten. En nog niet eens dat ik me dan volstop met fastfood of zo, ik eet gewoon heel onregelmatig en meestal brood. Om nou alleen voor mezelf te gaan koken, daar heb ik dus geen zin, en om uit eten te gaan doe ik ook niet. Wat is er nou voor lol aan om ergens in je eentje aan een tafel te gaan zitten met een treurig biertje. Mijn schoonvader had daar vroeger al een mooie uitdrukking voor, je bent dan precies een onbestorven weduwnaar...

Ik leef dus een beetje een vrijgezellenbestaan wat eten betreft en doe gewoon makkelijk. Ik eet wat ik toevallig tegenkom, en dat is nou eenmaal meestal brood. En ik zorg dat er altijd een blik Smac (wat hier trouwens Spam heet) in huis is. Daar heeft Riet al een paar keer wat van gezegd, die vindt dat ik ook als ze er niet is "fatsoenlijk" moet eten, wat dat ook moge zijn. En daarom heb ik de afgelopen twee dagen een beetje geëxperimenteerd door toch maar wat "fatsoenlijks" klaar te maken, of tenminste dat was het idee.

Gisteren heb ik pasta gemaakt, maar omdat ik geen zin had om een pasta-saus klaar te gaan maken voor één bord pasta had ik een pak kant en klare saus gekocht. En ik dacht nog in de supermarkt, laat ik nou niet de Filipijnse versie nemen want die zal wel mierzoet zijn. Nou, wat ik van de saus had verwacht weet ik eigenlijk niet maar toch wel dat er iets substantieels in zou zitten. Doperwtjes of worteltjes of zo, en misschien zelfs wel iets van een stukje vlees maar nee hoor, het was niks anders dan een tomatensaus die, jawel, mierzoet was. De pasta was op zich lekker maar pasta met die rare tomaten saus is dus echt niet te nassen, daar kon zelfs de Parmezaanse kaas geen verbetering in brengen.

Vandaag was ik weer eigenwijs, ik vond een blikje kant en klare ravioli in de kast wat ik ooit eens had meegenomen met het idee om het te eten als Riet weer eens naar Nederland was. En hardleers als ik ben dacht ik proberen maar, en weer bleek het een miskleun van jewelste. Het wanproduct was nog van Hero ook, dus ik had er toch wel enige verwachting van. Maar helaas, de inhoud van het blik bleek hoofdzakelijk te bestaan uit een mierzoete tomatensaus die bovendien ook nog eens overduidelijk veel te zout was. In de saus zwommen dan weliswaar de kussentjes ravioli maar die smaakten eigenlijk nergens naar, of het moest die overheerlijke tomatensaus zijn.

Voor straf heb ik alles opgegeten, minus zo veel mogelijk tomatensaus. Dat zal me leren...



Website van Willem en Riet