Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Twee jaar in Manila!

Alabang_Village_Madrigal_Gate

Vandaag is voor Riet en mij een gedenkwaardige dag want vandaag is het precies drie jaar geleden dat we in Kuala Lumpur aankwamen voor ons tweede buitenlandse avontuur na Sakhalin. We wonen vandaag dus op de kop af al weer drie jaar in het buitenland.

Zoals jullie weten is het alleen wat anders gelopen dan we toentertijd konden vermoeden want het laatste wat we op dat moment hadden verwacht was dat we al een jaar na aankomst in Maleisië naar de Filipijnen zouden verhuizen. We wisten al vrij snel na aankomst in Kuala Lumpur dat mijn werk zou gaan verkassen naar Manila dus we hebben ruim de tijd gehad om ons er op voor te bereiden, maar twee keer een internationale verhuizing in een jaar tijd is niet echt iets wat ik iedereen aan zou raden.

 
Maar goed, we wonen vandaag dus al weer twee jaar op de Filipijnen en hoewel het heel erg cliché klinkt, de tijd is echt omgevlogen! We vonden vrij snel onze draai hier en we hebben het nog steeds heel erg naar onze zin. Er zijn best wat dingetjes die een omschakeling van onze kant vereisten, maar inmiddels weten we (bijna) niet beter meer. Verbazen doen we ons nog regelmatig maar ons ergens over opwinden? Verspilde tijd, vraag maar aan de Filipino’s...

Op de foto van vandaag zie je de hoofdingang van onze woonwijk, Ayala Alabang Village. Hier door de poort, daarna meteen rechtsaf, na tweehonderd meter aan het einde van de weg linksaf, en dan alsmaar rechtuit totdat je aan de linkerkant ons huis ziet.


Website van Willem en Riet