Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Tous les Jours

Tous_Les_Jours


Een warme, zeg maar gerust benauwde zondag vandaag, maar het werd toch niet helemaal wat het in eerste instantie leek te worden.

Vanmorgen was ik nog voor mijn gebruikelijke zondagochtend bakkie naar het Alabang Town Center gereden en uiteraard nam ik stokbrood mee van „Tous les Jours”. Het gaat blijkbaar goed met deze bakkerijtjes want er wordt er binnenkort ook een geopend in het winkelcentrum vlak bij mijn werk. Voor mij niet verbazend want deze van oorsprong Koreaanse keten doet het in veel landen goed, onder andere in de Verenigde Staten, en eerlijk is eerlijk, ze hebben beslist het lekkerste stokbrood wat ik tot nu toe hier ben tegengekomen.

Riet lag al in de tuin toen ik thuiskwam en dat leek mij ook wel een goed idee. Het zonnetje scheen volop en het was heet dus ik dacht, goed insmeren en dan aan mijn teint gaan werken. Helaas pindakaas, het was beter geweest als ik eerst naar de lucht had gekeken. Toen ik neerstreek op de tuinstoel zag ik het meteen, er kwam een pikdonkere lucht aan die het zonnetje ook inderdaad binnen tien minuten aan het oog onttrok. Het was weliswaar nog steeds best uit te houden maar ik had tenslotte gesmeerd voor het zonnetje en dat was verdwenen achter de bewolking.

Nou ja, ik had het er gisteren al over dat een flinke bui helemaal geen kwaad zou kunnen dus ik dacht, laat dan de bui maar losbarsten. Maar dat gebeurde niet, en daar kan ik nou zo nijdig om worden. Dreigen met regen, oké, maar dan ook net als in Nederland wel inderdaad ook een plensbui en niet dat je alles weghaalt voor een bui die vervolgens niet komt. Minpuntje dus, en al helemaal toen na twee uur de zon weer terugkwam. Dat is toch ook goed zul je nu zeggen, maar hij scheen niet meer in de tuin…



Website van Willem en Riet