Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Goed nieuws

St.-Luke-s-Hospital

We hebben twee hele moeilijke weken achter de rug maar vandaag kan ik gelukkig eindelijk melden dat er goed nieuws is. En het heeft alweer met gezondheid te maken maar deze keer niet die van mij maar die van Riet. Riet heeft net als ik een keuring ondergaan, alleen was die van mij verplicht voor mijn werk en is Riet op eigen initiatief meegegaan.

Een van de onderzoeken die ze heeft gehad was een borstonderzoek en de uitslag daarvan gaf niets te zien. Dat lijkt gunstig maar het blijkt dat het weefsel te dicht was om goeie conclusies te trekken en om zekerheid te krijgen dat alles in orde was stelde onze dokter voor om voor alle zekerheid een Ultrasound te laten maken. Twee weken geleden kwam daarvan de uitslag en die was niet goed, er was iets gevonden wat de dokters niet vertrouwden en ze stelden voor om een biopsie te laten doen. Riet schrok hier heel erg van want ze had zelf nooit iets gemerkt of gevoeld.

Afgelopen zaterdag gingen we naar de Healthway Kliniek hier in het Alabang Town Center maar de dokter moest Riet doorverwijzen. Ze kon niets voelen en ze zei dat ze geen biopsie kon doen als ze niet wist waar ze moest prikken. Riet moest dus afgelopen maandag naar het St. Luke’s Ziekenhuis in de stad waar ze over de benodigde apparatuur beschikken om de biopsie te doen.

In het St. Luke’s werd dus maandag een biopsie gedaan en het weggenomen weefsel werd op kweek gezet. De uitslag zouden we vandaag krijgen maar de afgelopen dagen waren natuurlijk zenuwslopend. Gisteren kregen we een sms-je van de secretaresse van de behandelende arts of Riet vandaag om twaalf uur op het spreekuur wilde komen en omdat het bericht helemaal geen mededelingen bevatte over de uitslag begon Riet zich nu ernstig zorgen te maken.

Vanmorgen gingen we dus zoals dat heet met lood in de schoenen naar het St. Luke’s waar we nog een tijd moesten wachten voordat Riet naar binnen kon want we waren veel te vroeg. Maar gelukkig, het nieuws van de dokter was goed, er zit wel iets maar het is goedaardig en er is geen enkele reden tot ongerustheid. Wat er nu verder gaat gebeuren mag Riet zelf beslissen, het kan blijven zitten maar als ze wil kan het worden weggehaald. Daar gaat Riet nu rustig over nadenken, op dit moment zijn we alleen nog maar enorm opgelucht over het goeie nieuws.


Website van Willem en Riet