Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Afscheidsfeestje

Maraia_Farewell_Party

Weer een afscheidsfeestje vandaag. Riet's vriendin Maraia keert met haar gezin terug naar Australië en vandaag was het afscheid van al haar vriendinnen in restaurant "The Black Pig". De foto van vandaag is dan ook van de party, met Maraia helemaal rechts.

Maraia was tot vorig jaar de onvermoeibare voorzitster van het ALIG comité voor het vrijwilligerswerk. Haar enthousiasme en inzet waren een groot voorbeeld voor de rest van de groep en onder haar bezielende leiding zijn er heel wat projecten gestart. Als er gekookt moest worden voor een voedselhulp project dan gebeurde dat meestal in haar huis en was zij 's morgens om vijf uur al in de weer. En niet zelden was zij degene die tot 's avonds laat doorwerkte als er iets voor een volgende dag moest worden voorbereid.

Riet kon het ontzettend goed vinden met Maraia en ze zal haar dan ook ontzettend gaan missen. Met Maraia vertrekt op korte termijn haar vierde vriendin en ondanks dat dat nou eenmaal het leven van een expat is, vrienden komen en gaan, valt het toch af en toe niet mee.

Zelf ben ik overigens niet mee geweest naar het feest. Alle wederhelften waren uiteraard ook uitgenodigd maar ik moest jammer genoeg verstek laten gaan door een vervelende blessure. Toen ik vanochtend in de auto stapte na een bezoek aan de sportschool schoot het in mijn rug en de rest van de dag heb ik als een soort Quasimodo door het huis gestrompeld. Lopen ging wel maar als ik even had gezeten dan kon ik amper meer overeind komen en bukken ging helemaal niet.

Een hele gezellige avond voor Riet maar geen echt plezierige zaterdag voor mij dus...


Website van Willem en Riet