Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Jack's Full Pizza

Union_Jack_Pizza_002

Voor Martin en Sandra zit de vakantie hier op de Filipijnen er al weer bijna op want aanstaande zondagavond vliegen ze al weer terug naar Nederland. Sandra wilde vandaag nog een laatste keer shoppen in een van de grote winkelcentra en daarvoor gingen we vanmorgen naar SM City North Edsa, gelegen aan de noordkant van de stad. En zoals de naam al zegt ligt het aan de beruchte EDSA Avenue en wel helemaal aan de andere kant van ons uit gezien.

We vertrokken om een uur of half tien in de hoop de ergste drukte voor te zijn en dat lukte heel redelijk. Het was na aankomst even zoeken naar de Starbucks en wat langer naar een broodjeszaak maar allebei werden uiteindelijk gevonden. Sandra vond ook wat ze zocht, een paar bruine leren Converse All Stars, en dat betekent na het paar neppers dat ze had gekocht in ”Greenhills” van de week haar tweede paar van deze schoenen. Net als vorig jaar in Kuala Lumpur zijn All Stars dus haar voornaamste souvenirs. Ook voor Martin was het shoppen succesvol want hij kocht zowaar één T-Shirt en daarmee komt het totaal samen met de drie die hij al eerder had gekocht op vier. Eigenlijk zelfs op vijf want bij een paar flessen Southern Comfort die hij heeft gekocht om mee terug te nemen zat ook een gratis T-Shirt.

Riet ging niet mee vandaag want die houdt helemaal niet van winkelen. Die heeft trouwens grote zorgen want er zijn op dit moment vrijwel geen sloffen sigaretten meer te koop! Op 2 januari gaan namelijk de prijzen van sigaretten hier omhoog en alle verkopers houden dus hun voorraad zoveel mogelijk vast om ze tegen de nieuwe prijs en de oude belasting te verkopen.

Vanavond hebben we weer gegeten bij de Union Jack Tavern, want Martin en ik hadden daar nog een uitdaging uitstaan. Ze hebben daar een pizza die ”Jack’s Full Pizza” heet en in feite niks anders is dan een compleet English Breakfast op een pizza. Die wilden we vorige week al bestellen; om de een of andere reden ging dat toen niet, maar vandaag is het gelukt. Nou ja, het bestellen, het opeten bleek zelfs met z’n tweeën een probleem want we kregen het niet helemaal voor elkaar. Maar we hebben in ieder geval alvast een bodempje voor onze tocht naar Mount Pinatubo morgen!



Website van Willem en Riet