Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Politie rapport

Pictures 1 kopie


Als je hier een ongeluk hebt dan moet er te allen tijde een politie rapport worden opgemaakt want dat is nodig voor de verzekering. Gelukkig hoeft niet alles net als in Rusland te blijven staan tot de politie op de plek des onheils is gearriveerd (wat blijkbaar uren kon duren) maar mag je hier ook zelf naar het politiebureau toe gaan.

Onze chauffeur Lito is dus woensdagmiddag met degene die hem had aangereden naar het dichtstbijzijnde politiebureau gegaan om het rapport op te laten maken. De politie maakte foto’s van de schade aan beide voertuigen, nam de verklaringen op en stelde het rapport op aan de hand daarvan. Daarvoor moet dan wel tweehonderd pesos worden afgetikt want de politie is hier ook wel voor iedereen maar de diensten zijn dus niet gratis. En het rapport krijg je ook niet meteen in handen, eerst wordt alles opgeschreven en dat moet daarna op de computer worden verwerkt. Je moet dus de volgende dag terug komen om het rapport op te halen.

Of de dag daarop zoals in ons geval en vandaag heeft Lito dus het rapport opgehaald. Het is overigens niet meer dan een schamel velletje papier wat eruit ziet alsof het afgedrukt is op een overjarige faxmachine en op een bijzonder ongebruikelijk papierformaat. Maar nu kunnen we in ieder geval langs de garage om de schade te laten repareren.

Op de door de politie gemaakte foto geeft Lito aan waar onze auto is geraakt. Het lijkt op de foto mee te vallen maar de bumper is lelijk ontzet door de klap en er zit ook een deuk in de achterklep. Nou ja, hij rijdt nog en verder is het een klusje voor de garage en de verzekering.



Website van Willem en Riet