Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Opruimwerkzaamheden

Omgewaaide_Boom_Acacia

Toen we van onze vakantie in Nederland terugkwamen zagen we overal nog steeds de gevolgen van de tyfoon "Glenda" die had huisgehouden boven Manila vlak voordat ik naar Nederland vertrok. In eerste instantie verbaasde ons dat, want hoewel alle afgevallen takken, struiken, bladeren en bomen keurig op hopen lagen (meestal op de stoep) zagen we geen tekenen dat alles ook daadwerkelijk werd opgeruimd.

Daar kwam afgelopen zondag verandering in want toen zagen we de kleine vrachtwagentjes de Village in komen rijden die met het afvoeren begonnen, terwijl tegelijkertijd overal mannen bezig waren om alles in groene vuilniszakken te doen. Het zag er meteen al een stuk beter uit want in plaats van de chaotische hopen groenafval lagen er nu opeens overal hopen groene vuilniszakken.

In de loop van de week is het meeste wel afgevoerd maar desondanks is er toch nog heel wat werk te verrichten, met name aan de omgevallen bomen. Die zijn al voor zover nodig afgezaagd om het verkeer weer vrije doorgang te verlenen maar de stukken van sommige bomen zijn zo groot dat ze nog steeds niet te vervoeren zijn. Met name langs Acacia Avenue, waar de meeste grote bomen zijn omgewaaid, zal nog heel wat gezaagd moeten worden om alles weg te krijgen.

Vanavond onderweg naar het Alabang Town Center om een hapje te gaan eten zagen we nog zo'n vrachtwagentje vol met groenafval langs rijden. En zoals altijd op de Filippijnen ging dat weer niet helemaal zoals het hoort, een van de achterdeuren van de laadruimte zat gewoon los en in een bocht zwaaide die helemaal naar buiten open. Wij zagen het en wachtten dus af tot het vrachtwagentje gepasseerd was.

De fietser waar we op dat moment ons hart voor vasthielden zag het gelukkig ook nog op tijd...


Website van Willem en Riet