Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Verhuisd

212MolaveDrive_0053a

Vannacht heb ik nog in het hotel geslapen maar vanmorgen heb ik na het ontbijt alle resterende spullen in de auto geladen en ben nu dus definitief ingetrokken in het nieuwe huis. Het enige probleem is nog de komende dagen door te komen zonder alle spullen die in onze container zitten. Het laatste nieuws daarover is dat alles hopelijk dinsdag door de douane gaat en dus met een beetje mazzel toch eind volgende week nog afgeleverd kunnen worden.

Meneer Santiago, mijn huisbaas, kwam in de loop van de ochtend samen met zijn vrouw even langs om nog wat kleine klusjes in huis op te knappen, zoals een nieuwe deurknop hier en daar, en hij wilde ook aanwezig zijn bij het aansluiten van het gas. Dat werd ook nog ‘s morgens gedaan en alles leek te werken.

Naast een handige klusser is meneer Santiago met zijn vijfenzeventig jaar ook een vlotte verteller en de ochtend was dus zo om. Tegen het middaguur werd mijn kluis bezorgd, en het kostte de nodige moeite het ding de trap op te krijgen maar het is gelukt. Het geeft toch wel een veilig gevoel te weten dat zaken als geld, papieren en paspoorten nu veilig opgeborgen zijn.

Het laatste akkefietje voor vandaag had moeten zijn het aansluiten van de kabel tv en het internet. Dat zou tussen twaalf en vier gebeuren maar al wie er op kwamen dagen, geen mensen van Sky Cable. Ik heb nog tot bij zessen gewacht en toen heb ik het opgegeven want ik moest ook nog een paar hoognodige boodschappen doen en ook niet onbelangrijk, wat te eten zien te krijgen.

Aangezien het weekend is zal er met kabel en internet tot dinsdag vrijwel zeker niks gebeuren en daar ben ik dus mooi klaar mee! Nou ja, eerst vanavond maar eens zien hoe het nieuwe super king size bed slaapt...



Website van Willem en Riet