Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Olympische Spelen

De televisie staat vrijwel de hele dag aan om de Olympische Spelen te volgen. Dat zou voor ons in Manila vrijwel onmogelijk zijn geweest, allereerst vanwege het tijdsverschil van zeven uur met London maar meer nog door het feit dat er op de Filipijnen nauwelijks aandacht aan wordt besteed.

Er is wel degelijk een Filipijnse delegatie, want er was een vlaggendrager dus ook een team, maar waar ze nou precies aan meedoen was ons niet helemaal duidelijk. Voor zover wij weten is de enige sport waar een Filippino in uitblinkt boksen, want Manny Paquaio is dan weliswaar geen wereldkampioen meer maar wel een wereldtopper. Verder zijn ze helemaal gek van basketbal en met name de Amerikaanse NBA is mateloos populair, maar op internationaal niveau kunnen de Filippino’s in die sport zelf beslist geen potten breken.

Ik heb dus maar eens opgezocht op het Internet waaraan de Filipijnen dan wel meedoen en daar kwamen de volgende sporten uit: boogschieten, atletiek, boksen, fietsen, judo, schieten, zwemmen en gewichtheffen. In iedere tak van die sporten was er een enkele vertegenwoordiger, soms een bij de mannen en een bij de vrouwen, maar geen enkele Filipijnse atleet heeft een prijs behaald en de meeste vlogen er zelfs in de kwalificatierondes al uit. Het aantal behaalde medailles voor de Filipijnen is dus nul…



Website van Willem en Riet