Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Koffer gepakt

Morgenmiddag om drie uur vertrek ik voor een zakelijk bezoek aan Kuala Lumpur. Of eigenlijk niet precies Kuala Lumpur, want hoewel ik wel in een hotel in de stad zelf verblijf zit ik overdag tot vrijdag in Cyberjaya, een stad tussen Kuala Lumpur en het vliegveld. Morgenochtend zit ik nog gewoon op kantoor want ik word om half een pas naar het vliegveld gebracht.

Mijn koffer staat gepakt, een karweitje wat voor die paar dagen amper een half uurtje in beslag neemt want zoveel sjouw ik niet mee. De kunst is om niets te vergeten en dat gebeurt me regelmatig, ondanks dat ik toch een hele regelmatige reiziger ben. Je zou zeggen dat ik zo langzamerhand mijn zaakjes wel op orde moet hebben wanneer ik op reis ga maar dat is dus niet altijd het geval.

En het gekke is dat ik altijd wel weet dat ik wat vergeten ben, alleen kom ik er altijd pas achter wat precies als ik al op mijn bestemming ben. Ernstig is het nooit, want de cruciale dingen zoals paspoort, geld, credit cards en andere papieren vergeet ik nooit. Het zijn altijd kleine dingen zoals scheerspullen, tandpasta of een oplaad snoer. Niet gek natuurlijk als je ziet wat een wirwar er aan snoeren meegaat als je twee laptops en twee telefoons meeneemt.

Estela past op het huis gedurende mijn afwezigheid en zorgt voor de katten. Op mijn verzoek is ze vanmiddag al teruggekomen van haar vrije weekend in plaats van morgenochtend, en ze heeft haar dochtertje meegenomen om haar gezelschap te houden. Dat hadden we zelf voorgesteld want dan zit zij ook niet alleen de hele week.

En voor mij is het fijn om weer even terug te zijn in KL, al is het maar voor een weekje...



Website van Willem en Riet