Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nieuwe functie

Misschien had ik het al wat eerder moeten melden maar ik heb per 1 april weer eens een andere functie gekregen. Nee, het betekent niet dat er wat gaat veranderen, we blijven gewoon hier en ik blijf gewoon doen wat ik nu ook al doe, ik ga er alleen wat meer bij doen.

Het zit zo, de organisatie waartoe ik behoor binnen Shell heeft mij min of meer “verhuurd” aan het Malampaya project waar ik nu voor werk. Die organisatie is weer eens intern gereorganiseerd en ik heb daarbij, zonder dat ik er deze keer wat voor heb hoeven doen, een andere functie gekregen. Ik ben automatisch ingedeeld in de functie van IM/IT Manager, en dat betekent dat ik naast het Information Management werk (IM) ook het werk voor de Information Technology (IT) erbij ga doen.

In de praktijk verandert er weinig want ik deed dat IT werk er eigenlijk al bij omdat er niemand anders in het project was die het deed of kon doen, maar nu ben ik er dus ook officieel voor verantwoordelijk. Dat betekent dat ik me nu dus ook ga bezig houden met zaken als wat voor satelliet schotel er op het schip geplaatst moet gaan worden waarop de werkers worden gehuisvest die het nieuwe platform op zee gaan installeren. En zaken als netwerkbekabeling en hoeveel laptops er besteld moeten worden.

Of ik daar allemaal verstand van heb? Nou, van veel wel maar lang niet van alles. Van telecommunicatie (telefoons en satelliet schotels) heb ik weinig kaas gegeten, maar dat hoeft ook niet. Ik moet alleen zorgen dat het er komt, en dat er mensen geregeld worden die de technische uitwerking gaan doen. Zo heb ik er bijvoorbeeld al voor gezorgd dat een grote vergaderzaal ingericht gaat worden met state-of-the-art apparatuur voor video conferenties. Wist ik ook niks van maar het was gewoon een kwestie van de juiste mensen regelen.

En een belangrijke gebeurtenis voor ons vandaag, onze credit cards zijn vandaag bezorgd! Dat kon eindelijk, zes maanden na de aanvraag, omdat onze verblijfs- vergunning eindelijk rond is. Heel vervelend alleen dat ik al gelijk weer terug kan naar de bank want op de mijne staat mijn naam verkeerd...



Website van Willem en Riet