Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Wisselvallig...

Schermafbeelding 2012-04-22 om 18.10.12

Op de foto hierboven zie je het uitzicht vanuit ons tijdelijke appartement in het Vivére hotel. In het midden zie je het Asian Star gebouw waar ik werk op de 17e verdieping, en op de achtergrond zie je tussen de flats door de wijk Alabang Village waar we gaan wonen.

Het was vandaag een wisselvallige dag, en dat lag nou eens niet aan het weer want dat was fantastisch, volop zon en heet. Het was alleen niet zo erg aan mij besteed want ik was een beetje gammel. Mogelijk heb ik gisteren iets verkeerds gegeten want mijn maag was een beetje opstandig.

Het geplande rugby kijken bij mijn collega Angus ging niet door omdat zijn vrouw al andere afspraken had gemaakt, maar ik was daar dus niet echt rouwig om. Ik ben ook niet naar de “Union Jack” pub geweest om daar te kijken want ik had geen zin om alleen een publiek toilet tot mijn beschikking te hebben...

Eigenlijk ben ik er alleen maar uit geweest om Riet’s verjaardagscadeau te gaan bestellen. Helemaal een verrassing zal het niet zijn want ze weet wat het is maar ik hoop toch dat ze er blij mee is. Denk het wel, aangezien ik verwacht dat ze de komende vier jaar heel veel tijd in de tuin gaat doorbrengen. En nee, het is geen grasmaaier!

Maar ik heb nog meer nuttigs gedaan vandaag. Ik had voor onze gloednieuwe bankrekening telebankieren aangevraagd en de informatie daarvoor was eergisteren per sms binnen gekomen. Vandaag heb ik alles ingesteld en ik kon gelijk constateren dat het geld binnen was wat we de afgelopen week vanuit Nederland en Maleisië hebben overgemaakt. We hebben dus nu eindelijk geld op onze Filippijnse rekening, sterker nog, we zijn miljonair!!



Website van Willem en Riet