Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Feestelijke dag!

Schermafbeelding 2012-04-22 om 18.10.55

De dag begon met het bericht dat Riet is aangekomen in Nederland. Dat was natuurlijk geen verrassing, maar de rest van de dag was dat wel!

Allereerst stond er bij binnenkomst een gebakje op ieder bureau met een felicitatie kaartje: ons project vierde vandaag zijn tien-jarig jubileum. En daarvoor werd flink uitgepakt. Allereerst was er in de vergaderzaal pal naast mijn werkplek de gelegenheid om een ontbijt te nuttigen, en daarvoor hadden ze zelfs een tijdelijk filiaal van Starbucks neergezet. Een Starbucks! Op een paar meter van mijn werkplek!

En daarmee hield het niet op, de dag was vol van feestelijkheden. Natuurlijk een gedeelte met toespraken maar ook veel leuke evenementen, zoals een video opgenomen op kantoor waarbij iedereen gevraagd was waar hij of zij tien jaar geleden was. Wel frusterend dat er heel wat Filippino’s als antwoord gaven dat ze toen nog op school zaten...

Tussen de middag was er een uitgebreide lunch, ‘s middags een paar spelletjes en de dag werd besloten met een bowlingavond. Tijdens die bowling maakte ik kennis met een nieuwe Nederlandse collega en zijn vrouw die net vandaag in Manila waren aangekomen. En het moet gezegd, met de Filippino’s kun je een feestje bouwen!

En het is nog niet het laatste, zo is ons beloofd, want het Malampaya project is op de Filippijnen van groot belang. Het geleverde gas zorgt voor het grootste deel van de energievoorziening van het eiland Luzon waar ook Manila ligt, en dus krijgt dit jubileum de komende weken veel aandacht in de pers. Ook voor ons als projectteam komen er nog meer festiviteiten aan, en dat is altijd een leuk vooruitzicht!



Website van Willem en Riet