Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Voetbal!

QB-SDC_Putten_Small

Ik zit weer iedere zaterdagavond met de iPhone binnen handbereik om via Twitter het zaterdagvoetbal te kunnen volgen, en in het bijzonder natuurlijk de wedstrijd van mijn eigen cluppie Quick Boys. Niet dat wij trouwe supporters de afgelopen jaren veel hebben gehad om ons op te verheugen maar het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan, nietwaar. En het nieuws van gisteravond was weer goed, voor de derde keer op rij gewonnen en dat betekent de beste competitiestart sinds 1991.

Op zondagmorgen kijk ik altijd op de websites van Quick Boys en Voetbal Op Zaterdag om de verslagen en de commentaren te lezen. Zo blijf ik toch op de hoogte, en er is inmiddels ook een nieuwe dimensie bijgekomen want er is tegenwoordig Quick Boys TV, een website waarop video verslagen staan van de gespeelde wedstrijden. Die website houdt trouwens gelijke tred met de prestaties van Quick Boys want toen het de afgelopen jaren niet zo best ging waren er regelmatig weken dat er geen samenvatting te bekennen was, maar het gaat nu blijkbaar weer goed want de samenvatting van de wedstrijd van gisteren stond er vanmorgen vroeg al op.

Dat was vanmorgen dus even genieten, en het werd nog mooier. Afgelopen week vertelde Riet dat ze en aankondiging had gezien op de televisie dat het net Fox Sports vandaag de wedstrijd van Feyenoord live zou uitzenden. Hoewel ik de aankondiging zelf niet had gezien en er verder ook niks meer over werd medegedeeld besloot ik dat het toch de moeite waard was om het in de gaten te houden. Want we hebben inderdaad Fox Sports op de kabel en waarachtig, er bleek “Dutch Eredivisie” op het programma te staan.
 
Ik ging dus zitten en jawel hoor, Feyenoord-Fc Utrecht live op meer dan tienduizend kilometer van huis! En ook hier zowaar weer een goed resultaat. Goed, het was niet op een HD kanaal dus de beeldkwaliteit was niet helemaal optimaal maar verder was er niks mis mee. Het ziet er dus naar uit dat ik de komende zondagen regelmatig voor de televisie te vinden zal zijn want er worden blijkbaar iedere week twee Nederlandse wedstrijden uitgezonden. Is dat effe vervelend!


Website van Willem en Riet