Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

En weer naar Subic

Subic_0001a


Weer vroeg op vanmorgen want ik moest om zes uur bij ons kantoor zijn omdat de shuttlebus naar de Keppel Scheepswerf in Subic dan vertrekt. Riet zou me wegbrengen omdat ze dan vandaag en morgen de auto ter beschikking heeft, en dat bleek geen enkel probleem want ze was zelfs al voor mij wakker.

Aangekomen bij het kantoor zag ik in eerste instantie de shuttlebus niet staan, maar we waren een beetje aan de vroege kant dus Riet zette de auto neer en samen bleven we even wachten. Het werd echter bij zessen en er was nog steeds geen shuttlebus in zicht. We reden een rondje rond het gebouw om te zien of de shuttle soms ergens anders dan op de vaste plek stond te wachten. Even leek het daarop want er stond een busje aan de voorkant maar dat was niet het busje want ik als shuttlebus had opgekregen. Terug op de plek waar normaal het busje moet staan was er nog steeds niks, dus we reden toch maar even terug naar het busje wat er wel stond. Ik stapte uit om de chauffeur te vragen of dit de shuttle was en dat bleek toch het geval.

Riet vertrok en ik stapte in de shuttlebus waar we vervolgens moesten wachten op nog twee passagiers. Die kwamen echter allebei niet opdagen maar toen dat duidelijk werd waren we inmiddels al een kwartier verder. We vertrokken dus met de nodige vertraging. De reis zelf verliep voorspoedig totdat we in Subic aankwamen en we plotseling door de politie aan de kant werden gezet. Blijkbaar had de chauffeur een overtreding begaan, te hard gereden of door rood licht, dat werd me niet helemaal duidelijk maar het leverde wel weer het nodige oponthoud op omdat de boete ook nog eens bij het eerste het beste politiebureau betaald moest worden.

Uiteindelijk duurde de hele reis zo ruim vier en een half uur, en geloof me, dan ben je behoorlijk gaar als je eindelijk aankomt. En ik moest nog twee dagen cursus geven ook...



Website van Willem en Riet