Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Duitse nummerplaten...

IMG_0660


Het was me een al een hele tijd geleden opgevallen dat er hier opvallend veel auto’s rondrijden met voornamelijk Duitse nummerplaten achter de Filipijnse nummerplaat. In eerste instantie dacht ik dat dat Duitse expats waren die hun auto uit Duitsland hadden meegenomen en de Filipijnse platen gewoon over hun Duitse nummerplaat hadden geschroefd.

Het was alleen wel opvallend dat er met name bij ons in Alabang heel wat van zulke auto’s rond reden, en niet alleen met Duitse platen maar ook een enkele uit bijvoorbeeld Italië en zelfs een enkeling met onduidelijk platen met een Europese aanduiding. En wat blijkt, het zijn helemaal geen auto’s van expats en ze hebben ook nog nooit een wiel op Duitse bodem gehad. Het is niets meer of minder dan een statussymbool voor de rijkere Filipijnen!

Er zijn winkels en websites waar je die platen kunt kopen. Het zijn ook helemaal geen originele platen, ze zijn alleen behoorlijk prijzig. De eigenaar geeft hiermee dus aan dat hij of zij een paar centen te makken heeft. Dat het nepplaten zijn zou je kunnen zien als je de tekst erop helemaal zou kunnen lezen want hoogstwaarschijnlijk slaat het helemaal nergens op of is het een schunnige tekst. Maar dat geeft niks want dat zie je toch niet.

Vanmorgen stond er weer een voor me. Lachen toch, of niet...



Website van Willem en Riet