Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Vlak voor vertrek

Ninoy-Aquino-National-Airport-Terminal-1

De dag voor vertrek! Morgenochtend om negen uur worden we opgehaald en naar het vliegveld bracht waar onze vlucht naar Amsterdam om vijf voor twaalf zal vertrekken.

We hebben nog helemaal niets gepakt en dat moet dus vanavond allemaal nog gaan gebeuren. Nou ja, “allemaal”, zoveel is het niet want we hebben hier alleen maar zomerkleren en die hoeven we geloof ik niet mee te nemen. En onze winterkleren zijn allemaal in Nederland dus de koffers gaan matig gevuld mee. Toch kiezen we ervoor om niet al te kleine koffers mee te nemen want we moeten vanuit Nederland het een en ander mee terug nemen. Sommige dingen zijn hier nou eenmaal niet te krijgen, zoals paprika chips en Senseo pads, en die gaan dus mee terug.

Het wordt een lange zit want de vlucht gaat normaal gesproken twaalf uur duren. Toen Riet in oktober naar Nederland terug ging had ze echter bij het vertrek al twee uur vertraging, het is niet te hopen dat dat morgen weer gebeurd. Mocht alles lopen zoals gepland dan arriveren we morgenavond om een uur of zeven of Schiphol.

“Azzewenetbelevemagge” zei mijn oma dan altijd...



Website van Willem en Riet