Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Langs de Lijn...

Twitter01


Omdat het een beetje lastig is om iedere week zestien uur heen en zestien uur terug te vliegen ben ik niet meer in de gelegenheid om op zaterdagmiddag naar het voetbal te gaan. En dat is eigenlijk een van de weinige dingen uit Nederland die ik echt mis. Dat wil overigens niet zeggen dat ik hier helemaal verstoken ben van het voetbalnieuws want dankzij de moderne techniek kan ik de wedstrijden toch volgen. En als ik geluk heb kan ik via het Internet zelfs nog een samenvatting zien ook, al is dat dan wel altijd pas een paar dagen later.
 
Vanwege het tijdsverschil begint de wedstrijd voor mij niet meer op zaterdagmiddag om half drie of drie uur maar pas zeven uur later. Tot voor kort was dat zes uur maar de zomertijd in Nederland is weer afgelopen tot eind maart en dus moet ik nu weer een uurtje langer wachten. Voor diegenen die dit extra uurtje niet snappen, hier in Zuid-Oost Azië doen ze niet aan zomertijd. Ze kennen eigenlijk het hele begrip niet eens en dat is natuurlijk niet zo gek want de enige seizoenen die ze hier hebben zijn zomer en regentijd. Maar goed, vanaf ongeveer half tien in de avond zit ik dus gespannen met mijn  iPhone binnen handbereik en iedere paar minuten kijk ik even snel op Twitter voor het laatste nieuws. Er is namelijk altijd iemand van de club bij de wedstrijden aanwezig die met korte berichtjes ( voor de kenners: “tweets” ) doorgeeft wat er allemaal in de wedstrijd gebeurt: gele kaarten, gevaarlijke vrije schoppen, gemiste kansen en natuurlijk doelpunten.
 
Het lijkt wel wat op een moderne variant van het goeie ouwe “Langs de Lijn”, waarbij we vroeger op zondagmiddag aan de radio gekluisterd zaten. Het is in ieder geval zeker zo spannend omdat iedere keer als je op twitter kijkt het even duurt voordat de nieuwe berichten zijn geladen en je moet ze dan ook nog eens doorbladeren. Gebeurt er weinig ( zoals bij de bekerwedstrijd van gistermiddag ) dan zijn er weinig berichten, maar als het spannend is dan loopt het aantal al gauw flink op. De berichten waar je op zit te wachten zijn overigens makkelijk te herkennen in de lijst want die beginnen steevast altijd met “GOOOOAAAAAL”. En zo is het toch weer leuk om het voetbal “live” te kunnen volgen zelfs als ik er zelf niet bij kan zijn.
 
Alleen moet ik dan niet zoals gisteravond mijn leesbril vergeten...



Website van Willem en Riet